Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

TOP 10Fejlesztés alatt...

Mottó: „Az emberi lények képesek bármit elhinni, és képesek viselkedésüket minden energiájukkal hozzáigazítani a hithez - bármiféle hithez.” (Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije, Kilgore Trout)

Mindenki szavazhat a neki legjobban tetsző, szcientológiával kapcsolatos magyar nyelvű oldalra (erről a honlapról + a weben található más anyagok közül). Így az ide látogatókat egyből a legérdekesebb anyagok fogadják.

A „szavazatok” jöhetnek a szci@freemail.hu címre, vagy a Vendégkönyvbe - csak bátran!

 1. No1Cápaidomítás - (Magyar Narancs) Winkler Róbert a Szcientológusoknál.
  „A személyiségteszt kiértékelése úgy néz ki, mint egy lázlap: a vízszintes tengelyen tíz különféle tulajdonság, melyek pontszáma mehet pozitív (fel) és negatív (le) irányba. Az, hogy a dianetikusok összekötik a kapott pontokat, valószínűleg csak esztétikai célokat szolgál, hiszen annak sok értelme nem lehet, hogy a célratörés mező 60 pontja a felelőtlenség mezőre -10-re süllyed, majd a kommunikációs szintről tovább -40-re, így adva ki a lázgörbe alakot. A kiértékelés egyértelműen arra megy, hogy a páciens önértékelését minimálisra csökkentsék. Ha valaki valamelyik oszlopban nagyon jó (80 pont), azt a teszt így kommentálja: 'tökéletesen kedvező feltételek mellett elfogadható'. Ebbe a kategóriába tartoznak például Szergej Bubka jobban sikerült rúdugrásai.”
 2. No1A „tudományos” vallás - Bunyevác Zsuzsa újságcikke.
  „- A Méregtelenítő program című promóciós anyagukban a következő szerepel: 'A kutatómunka legújabb felfedezései a következőket mutatják: ... a kodein, a novokain és mások... évek múltán restimulációt okoznak... minden ilyen ellenséges biokémiai vegyület a szövetekben ragad és felgyülemlésük a test vízháztartását és biokémiai egyensúlyát lerombolják'. A biokémikusok nem tudnak ilyenről. Mi az, hogy ellenséges biokémiai vegyület? A konyhasó biológiai szempontból létfontosságú anyag, de nagy mennyiségben ölhet is. A helyi érzéstelenítő novokain nem rombolja le a szervezet vízháztartását és a kodein restimuláló hatása is ismeretlen. Az egyes vegyületek metabolizációjának felfedéséhez Hubbard úrnak nem volt köze, de mégis úgy tűnik mintha ez az ő 'találmánya' lett volna.
  - Ezt biztosan nem ő mondta így, biztosan rosszul idézték.
  - Nem én kerestem ezt az idézetet, önök választották és egyértelműen Hubbard úrnak tulajdonították.”
 3. No1Rövid összefoglaló
  Saját oldal: dióhéjban a témáról.
 4. No1 OT III  A Xenu röpirat
  „Elmesélek egy történetet. Kényelmesen elhelyezkedtél? Jól van, akkor kezdem. [...] Most, hogy ezt elolvastad, tudod a nagy titkukat. Ne hagyd, hogy félrevezessenek - ne csatlakozz hozzájuk!”
 5. No1A Szcientológia és a kereszténység
  „A Fishman vallomás azért nem terjeszthető szabadon, mert valóban szcientológus anyagokat tartalmaz - amiket pedig copyright véd. Viszont a Fishman által közreadott, általa OT 8-nak (OT = 'Operating Thetan') megjelölt anyagok igen sértő kijelentéseket tartalmaztak Jézusra vonatkozóan - mely felháborította a keresztényeket. Az anyag 'Jézus pedofil'-OT néven híresült el - s hiába nem lehet terjeszteni, a felháborító megállapítások gyorsan ismertté váltak...”
 6. No1Kurt Vonnegut: Éj anyánk (részlet).
  „A detektív arra a téves következtetésre jutott, hogy Jones agyában a fogaskerekeken egyáltalán nincs fog. - Maga tiszta őrült - mondta.

  Jones nem volt tiszta őrült. A klasszikus totalitárius elmében az a kétségbeejtő, hogy hiába sérültek a fogaskerekek, mindegyiknek a kerületén van olyan ív, ahol minden fog tökéletes, ahol minden simán gördül.

  Ezért olyan, mint a pokolbéli kakukkos óra - tökéletesen mutatja az időt nyolc percen és huszonhárom másodpercen át, aztán előugrik tizennégy percet, tökéletesen mutatja az időt hat másodpercig, előreugrik két másodpercet, tökéletesen mutatja az időt két órán és egy másodpercen át, aztán előreugrik egy évet.

  A hiányzó fogak az egyszerű, nyilvánvaló igazságok, azok az igazságok, amelyek legtöbbször még egy tízéves gyermeknek is elérhetőek és érthetőek.

  A fogaskerék fogainak szándékos lereszelése, bizonyos információk szándékos kirekesztése...”
 7. No1Olasz kormányjelentés a szcientológiáról - 1998.
  „Az a probléma, hogy a megtisztítási folyamat befejezése valóban nagyon magas összegbe kerül; ez az, amiért a hivatalosan hirdetett cél ellenére úgy tűnik, hogy a szekta igazi szándéka a haszonszerzés és a tapasztalatlan emberek kihasználása - ahogy ez egyébként az alapító egyes írásaiból is nyilvánvaló.”
 8. No1A szektavezérek hétparancsolata
  „E taktikák bemutatásával nem az volt a célunk, hogy további szekták létrehozásához nyújtsunk segédkezet, hanem az, hogy az "agymosás" körüli hókusz-pókuszokat eloszlatva, valamelyest csökkentsük annak veszélyét. De van még egy tanulság. A szektavezérek ugyanazokat a módszereket használják, mint a hivatásos propagandisták, legföljebb rámenősebben és következetesebben. Ha a szekta helyébe képzeljük a családot, a templomot, az országot és a munkahelyet, rájöhetünk, hogy majd mindenütt többé-kevésbé szektavezérként viselkedik valaki.”
 9. No1Index >> Szcientológia - vallás? biznissz? maf... - szüret
  Válogatás szcientológus hozzászólásokból.
 10. Szcientológiához közel álló cégek, szervezetek
  Lighthouse nyelviskola, Business Success, ORbitRADE stb.

Vissza az előző oldalra