Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

Mindenkinek van egy álma, de mindenkinek fel kell ébrednieFejlesztés alatt...

Mottó:

„és hamis út felé fordítja léptét
  csalfa képeit követvén a Jónak,
  amellyek máshogy adják mint igérték.
(Dante - Isteni színjáték, Purg. XXX. 130-132.)

Ő nem Bernie...Ő nem Bernie...

Az alábbiakat Bernie írta, aki egy ex-szcientológus (csalódott a szcientológiában), ugyanakkor írt egy No1antiszcientológia kritizáló honlapot - vagyis nem egy szélsőséges elem :-). Az eredeti írás: Everybody has a dream, but everyone needs to wake up - kiemelések tőlem.

Az 1. rész fordítása nem teljes, a 3. részt pedig épp hogy elkezdtem - de szerintem így is érdemes feltenni a kész részeket. És titkon abban reménykedek, hogy valaki kisegít a fordítási nehézségekben... Ilyen stílus jelöli a kérdéses minőségű fordítást, illetve a le nem fordított részeket.


Ezt a történetet 1996-ban írtam, 16 évvel a Szcientológiától való távozásom után. A történettel az volt a célom, hogy összefoglaljam a döntésem mögött álló főbb okokat, és elküldjem az alt.religion.scientology hírcsoportnak - egy hírcsoportnak, amit 1996 elején fedeztem fel, s melybe neve ellenére főleg a mozgalom kritikusai írnak. Azonban a hírcsoportban való két évnyi olvasás és írás után a nézőpontom némileg megváltozott. Csakugyan, a hatalmas vakbuzgóság és a nyílt szektás viselkedés, amit a *kritikusok* részéről tapasztaltam messze felülmúlt mindent, amit magában a Szcientológiában valaha is tapasztaltam. Néhány példa megtalálható egy másik honlapomon, ami egyszerűen az alt.religion.scientology névre hallgat. Ugyanakkor néhány, a hírcsoportba író Szcientológus arról győzött meg, hogy *számukra* a Szcientológia ugyanúgy egy "helyes" út lehet, és - bár végül nem vonzódtam újra a mozgalomhoz - sokkal toleránsabbá váltam irántuk. Ami az alábbi történetet illeti, még most is megállja a helyét, bár ma már valószínűleg jobban ki tudnám fejezni, hogy mire is gondolok.Vissza az előző oldalra