Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

A honlapról - szcientológusoknak

Mottó: „Az igazságra végre fény derül.” (Tasnádi Gábor, a Magyar Szcientológia Egyház szóvivője (forrás: MKDSZ))

Mivel a szcientológiában sok mindent nem szabad a híveknek bizonyos szint előtt megtudniuk, attól tarthattok, hogy ezeken az oldalakon „vétséget” követtek majd el. Éppen ezért minden linknél, mely „magasabb szintű” információt tartalmazó, magyar nyelvű(!) oldalra mutat, figyelmeztetés található a megfelelő szint jelölésével. Így ti is bátran olvashatjátok az oldalakat, sőt, innen böngészhettek igazán biztonságosan!

 OT III 

Ez a tábla például azt jelenti, hogy csak a minimum OT III fokozatú emberek olvashatják el a szervezet elveinek értelmében (legkisebb megengedett sebesség :-). Ha ilyen táblát láttok is, a cikkből való idézetet akkor is elolvashatjátok - az nem tartalmaz semmi OT III fokozatot igénylő információt.

Amit nem fogtok ezeken az oldalakon találni: alaptalan kritika, levegőbe beszélés. Azt az oldalt is hiába keresnétek, ahol az a téma: a Szcientológia vallás-e, szekta-e. Nem ezen múlik.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem vallom magam anti-szcientológusnak, nem érzem a külföldi szcientológia bíráló (anit-szcientológus) oldalakat kellően körültekintőeknek, elfogulatlanoknak, kellően liberálisoknak. Ez a véleményem egy volt szcientológus hatására alakult ki, aki egy honlapján védi a szcientológiát az anti-szcientológusoktól (lásd lentebb).

Sok angol nyelvű bíráló honlap hibája, hogy túlságosan agresszív stílusban közelíti meg a témát. Állandóan a Hubbardnak tulajdonított idézetekkel jönnek - itt ilyen sincs (ha lesz, akkor külön rovatban, nem pedig „minden oldal elejére egyet mottónak” stílusban).

Igyekszem ellenőrizhető témákkal foglalkozni. Egyértelműen ilyenek a CCHR-el, a buddhizmussal, a tudományokkal, a szcientológusok nyilatkozataival foglalkozó oldalak - ezeken végre próbára tehetitek vallásotokat: könnyűnek találtatik-e?

Ha tudatosan gondolkodó embereknek tartjátok magatokat, akkor kötelességetek szembenézni a higgadt bírálattal a fej homokba dugása helyett. Amit soha ne mondjatok: „Ezt a tényt nem kérem!”. Jó böngészést!

Különösen ajánlott oldalak + útravaló:


Jöjjön aminek jönnie kell - Vissza a főoldalra

Nem merek szembenézni a bírálattal!