Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

Index >> Szcientológia - vallás? biznissz? maf... - szüret

Mottó:

„De egy szivességet kérnék barátim tőletek
Van egy jó nagy titkom, no hajoltok-e közelebb?
Van a bal zsebemben egy térkép meg egy mágnes
Egy vers meg egy palack víz:- Mohai Ágnes
Az első kettő jó a rákra meg az AIDS-re
A többitől meg javul a világ összes népe.”
(Kispál és a Borz)

Hogyan látják a szcientológusok a világot, avagy biztosan a társadalom érdekeit szolgálja-e a szcientológia... Az idézetek az Index >> Szcientológia - vallás? biznissz? maf... fórumról származnak. Félkövér kiemelések tőlem.

Sajtófőnök válasz erre | adatok | e-mail     2000-01-29 23:24:06   (93)
...

Ja igen. Tudtad, hogy a Heroint, LSD-t, angyalport, Speed tablettát... stb mind Pszichiáter gyógyszerészek fejlesztették ki. És még csak nem is szégyenlik.

...

 

Revenimus válasz erre | adatok | e-mail     2000-02-04 17:32:32   (131)
...

Tulajdonképpen L. Ron Hubbard azt tette, hogy a keleti vallások frankó elemeit összegyúrta és csinált belőlük egy vallást ami a nyugati emberek számára is emészthető. És hát amerikai módszerekkel terjesztette, ami itt keleten (mint pl. Mo.) nagyon offenzívnek tűnik, bár Amerikában megszokott.

...

 

Sajtófőnök válasz erre | adatok | e-mail     2000-02-04 22:36:37   (138)
...

Vannak rendes pszichiáterek. A CCHR-t is egy pszichiáter alapította.

...

(CCHR - lásd CCHR kontra valóság)

 

Sajtófőnök válasz erre | adatok | e-mail     2000-03-13 03:28:39   (213)
...

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy milyen tudomány az ahol a tudás nem egy alapelvekből kiinduló rendszer ami minden esetben biztos eredményt hoz, hanem bizonytalan, és a legnagyobb jóindulattal is csak kétes eredménnyel kecsegtet. És persze az is kérdés miért nem hajlandó valaki felhagyni egy olyan módszer alkalmazásával ami több esetben okoz maradandó agykárosodást és halált mint felépülést.

OK, én értem, hogy az elmebetegek a legkevésbé közkedvelt emberek a társadalomban. És hogy a pszichiátria valahol jót tesz azzal, hogy "megszabadítja" az embereket tőlük, de talán itt lenne az ideje az eutanáziához közel álló módszerek helyett olyan módszerek alkalmazása ahol egy egy ilyen embert csak addig zárnak el amíg szellemileg felgyógyul, és ezután a társadalom hasznos tagjává válhat. [...] Sajnos a pszichiátriákról ritkán távoznak gyógyultan az elmebetegek. (A hivatalos statisztikák alapján a számuk csak nő évről évre) Így amit tehetünk az, hogy legalább megvédjük az olyanokat akik maguktól felépülhetnek, az olyan módszerektől amik végleg egy elmebeteg szintjére süllyeszthetik őket.

...

 

Revenimus válasz erre | adatok | e-mail     2000-03-16 11:08:53   (221)
...

4. Miben latod a keleti vallasok es a sci legfobb hasonlosagait es eltereseit (nem linket kerek!)? En mar elkezdtem irogatni, ezert kernem a segito gondolataidat.

Az igazság az, hogy én nem ismerem annyira a keleti vallásokat, hogy ebben érdemben nyilatkozni tudjak, én csak 1 valószínűleg okos embert idéztem még régebben ebben a topicban aki ilyesmit mondott. Tehát, hogy a szci és a keleti vallások hasonlóak. Azért megnézném a tanulmányodat, ha elkészül.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-03-17 19:30:35   (230)
...

A materialisták ( alfajai a kommunisták, pszichiáterek, pszichológusok ) nem képesek alkotmányos jogokat létrehozni és még kevésbé képesek fenntartani. Tehát ha a pszichológia győz, a megmaradt alkotmányos jogaink maradékának is lőttek. A pszichológia szereti azzal rémisztgetni az embereket a Szcientológia EGYHÁZzal kapcsolatban, amiben éppen a pszichológia a legnagyobb bűnös.

...

Mert abban alapvetően megegyezik a fő áramlatuk (tisztelet a kivételnek), hogy a vallás őrültség. Tehát vallásellenesek, vagyis kommunisták. Hogy lehetnek kommunisták a pszichológusok?
1. A kommunizmus alatt nemcsakhogy megtűrték a pszichológiát, hanem egyenesen mint a legkorszerűbb tudományos irányzatot tanították.
2. A kommunisták fontos célkitűzése volt a házasság eltörlése. A pszichológia sokat segített nekik ebben a munkában. És hát szegény "lelki" (pontosabban agyi - ahogy a pszichiáterek állítják) problémákkal küzdő embereknek tulajdonképpen a gyermekéveikből erednek a mostani problémáik. A magyar statisztikák szerint csökken a házasságkötések száma, és nő a válásoké. Újratermelődő "lelkileg sérült" emberanyag áll a pszichológia rendelkezésére a legújabb kisérleteihez (mert eddig semmi nem sikerült nekik igazán). Ez a folyamat persze nem végtelen, Magyarország lakossága fogy a pszichológi fennhatósága alatt.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-03-24 15:06:05   (251)
...

A pszichiátriára viszont nem reagáltatok, pedig ott aztán tényleg gyilkosságról van szó és rablásról is (számtalan dokumentált, bírósági határozattal zárult esettel).

A világ legnagyobb tömeggyilkosát, Hitlert éppen a pszichiátria szabadította az emberiségre.

...

A manapság oly divatos iskolai lövöldözések mögött pedig szintén olyan gyerekek állnak, akik pszichiátriai kezelést kaptak és pszichiátriai drogokat szedtek.

Az, hogy egy pszichiátriai beteget kiengednek a pszichiátriáról és közvetlen utána gyilkol, már teljesen szokványos.

Érdekes, hogy a Szcientológiát ért támadások mögött is szerte a világon pszichiáterek állnak. Köztudottan Magyarországon is.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-03-24 17:40:43   (259)
...

A pszichiátria mellesleg ebben a században a politikai agymosásból fejlődött ki. Hogyan tudna gyógyítani. Kár, hogy ez eddig senkinek nem tünt fel.

...

A gyilkolászós kémes bulikban pont a pszichiáterek viszik a prímet. Mellesleg az összes titkosügynök átesik pszichiátriai vizsgálaton, meg kezelésen. Eleget baszkurálják az ember agyát azzal a barátságos szikével, elektromos árammal meg drogokkal, hogy aztán bepörcenjen a szerencsétlen. Tudod milyen az elektrosokk érzéstelenítés meg nyugtatók nélkül? Közben eltörnek az ember csontjai a görcsöktől haver! És ha azt hiszed, a nyugtatók jót tesznek, felejtsd el!

A pszichiátria eszközei a drogok, az elektrosokk és a szike (agyműtéthez). Ezek barbár eszközök. Aki ezeket elkezdi használni, az elindul lefelé a lejtőn...

...

De, mégegyszer hangsúlyozom, létezik becsületes pszichiáter is. Nemrégiben a TV-ben beszámoltak egy ilyen pszichiátriai intézményről, ahol beszélgetéssel gyógyítottak, nem adtak drogokat, stb. A páciensek jól érezték magukat. Érdekes, hogy ezt a helyet azóta felszámolták. Ez ugye érdekes, nem?

A legtöbb idegi természetű problémát (pl.: a megélhetési gondokon és az erkölcsi züllésen kívül) különben kalcium hiány okozza. Megfelelő adag B-vitaminnal, kalciummal meg magnéziummal sokkal nagyobb gyógyulási arányt lehetne elérni. A Prozactól senkinek nem kerül több kalcium a szervezetébe, maximum rájön, hogy meg kell ölnie az anyját vagy a kishugát. Magyarországon (meg máshol is világszerte) a lakosságnak kalcium, meg vitamin hiánya van. Régebben volt olyan, hogy iskolatej akció. A tejben sok a kalcium. Jó, van laktózérzékenység, ezt most felejtsd el. A pszichológusok tudod, mit mondanak? Hogy tejet inni ciki, mert azt jelenti, hogy még kisbaba vagy. Puff. Lőttek a kalciumforrásodnak. Amúgy, tök jófej csávók.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-07 00:50:03   (341)
...

:::::::::::::::::: Összeesküvéselmélet:
Teljesen idevág. Ha néhány mondatban körülírnám, jönne a kételkedés... Hosszú lenne elmagyarázni. Nem akarok linkeket adni, mert nem tudok felelősséget vállalni az ott leírtakért. Amint tudok egy olyan linket, amiért felelősséget tudok vállani, szólok. Az a link is, amit adtam, hát nem becsempésztek egy szcientológia-ellenes oldalt? Közben abban, hogy ezek a dolgok kitudódtak óriási szerepe volt a szcientológiának. Több konkrét esetet tudok, de az egyik "frusztráló" tényező :-), hogy ha le is írnám nektek, jönne a sok kételkedés... Minek strapáljam magamat? Olyan jól elvagytok azzal, hogy a szcientológiát szapuljátok. Meg, hogy kételkedtek.

A Leleplező második számában elég jól körül van írva a dolog (összeesküvés), ugyanakkor sokminden hiányzik is belőle.

...

 

Biztos forrás: „amikor azt hallom, hogy az I. világháborúban az elektrosokkot a harcolni nem akaró katonák megfélemlítésére használták” - vö elektrosokk feltalálásának ideje kb 1930...

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-07 20:53:25   (359)
...

>>pszi szerint allat=ember<<

A Wundt-féle dolgokról nem sokat tudok, de amikor azt hallom, hogy az I. világháborúban az elektrosokkot a harcolni nem akaró katonák megfélemlítésére használták, akkor elgondolkodok, hogy akkoriban a pszichiátria tényleg tudományos ténynek tartotta-e a halhatatlan szellem létezését, amit mi a szcientológiában úgy hívunk, hogy TE.

...

És amikor [...] a pszichológiai könyvek kb. fele (saját becslés) ugyanezekről a fajtisztasági dolgokról szóltak, akkor elkezdek kételkedni a pszichológia és pszichiátria hitelességében.
Miért vádolják Hitlert a fajelmélet hatalomra juttatásáért?
Miért olyan veszélyes Hitler Mein Kampfja (nem olvastam)?
Miért nem tisztázza magát a pszichológia és a pszichiátria, hogy szakított ezekkel a nézetekkel?

Miért nem ítéli el ezeket a fajelméleteket népszerusíto könyveket nyilvánosan a pszichológia és a pszichiátria, rámutatva, hogy a XX. század elején majd 40 éven át jelentettek meg ilyen könyveket, és hogy ez NAGY hiba volt, és a könyvek szerzőitől meg kell vonniuk az elismerést, az általuk kiadott bizonyítványok hitelességét meg kell kérdőjelezni, az általuk elindított elméleteket a mai napig végig kell vizsgálni és szigorú kritikai elemzésnek alávetni.

Ehelyett csöndben hallgatnak.

És Hitler Mein Kampfja csak a jéghegy csúcsa volt.

És ha időközben szakított ezekkel a nézetekkel a pszi, akkor miért végeznek állatkisérleteket az emberi viselkedés megismerése végett?

Logikus, hogy manapság is állatnak tartják egyes pszichiáterek az embereket.

És minek végeznek vizsgálatokat az agy szöveteinek aktivitási szintjéről a tanulási, problémamegoldási, érzelmi folyamatoknál, ha hisznek a lélek létezésében? A lélek az, aki elképzel dolgokat, aki összeadja a számokat, aki megtanul írni-olvasni. Az agynak ehhez semmi köze.

Miért ajánlanak az embereknek kémiai gyógyszereket, ha hisznek a lélek létezésében?

...

Én nem vagyok szakértője a buddhizmusnak. Nekem a Szcientológi Egyházban azt mondták, hogy Buddha kb. 2500 évvel ezelőtt élt, hercegi családban született, majd elhagyta rokonait és vagyonát, és az erdőben élt, messze az emberektől. Aztán rájött, hogy képes elhagynia a testét, anélkül, hogy a test károsodást szenvedne. Ezt elkezdte tanítani másoknak is, meg a többi dolgot a szellemi tapasztalatokról.

Most megnéztem, mit ír erről a Britannica Hungarica (remélem jól írtam) Enciklopediae. Nem említette ezt a testelhagyásos dolgot. Én mégis a szci-nek hiszek inkább.

Közben eltelt 2500 év, és én úgy látom, sok minden zavaros lett ekörül is. Ahogy most a Bibliát is sokféleképpen értelmezik, el tudom képzelni, mi történhetett a buddhizmussal is. Egyébként ezért védi a Szcientológia Egyház annyira a saját iratait. Hogy megőrizzék változatlanul, évezredeken át.

...

A pszi összeesküvés lényege ez: minél több az elmebajos, annál nagyobb pénzt fog fizetni az állam. A pszi a saját tesztjeit igyekszik elbújtatni. Pedig pl. a rendőrségnél egy pszi teszten esnek át a jelentkezők.

...

A pszi célja egy általános jótékony tudatlanság szétterítése az egész bolygón. A pszi-ben dolgozók többsége persze nem így látja. Ők úgy látják, hogy sokat dolgoznak, és az eredményeiket nem méltatja senki figyelemre.

...

A pszi pedig felügyeli az oktatást.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-07 21:44:27   (360)
...

A pszi viszont csendben megúszott mindent, pedig a fajelmélet elterjesztésében élenjártak.A szcientológia ebben is a pszi-t vonja felelősségre: miért kenték az egészet Hitlerre, aki végül is elvitte a balhét, legalábbis a köztudatban így él. És a spanyolországi fasizmus? És az olaszországi fasizmus? És az apartheid Dél-Afrikában? Nem Hitler a kulcsfigura.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-08 19:53:21   (362)
..

A Russia Country Reportra hivatkozol. Hogy mit ír az emberi jogokkal kapcsolatban:

"Russia Country Report on Human Rights Practices for 1996" c. dokumentumban a szcientologiat egyutt emlitik nehany mas szektaval es egyhazzal, mint az Oroszorszagban "nem kedvelt" csoportosulasok egyiket. Sorojam meg ?

És mi a véleményed a Csecsenföld elleni orosz invázióról? Civilek lemészérlásáról? Nem ugyanaz az Oroszország írta azt a jelentést, amire utaltál?

::::::::::: Véletlenül nem a korrupt német és francia kormány (+ Csendes-óceáni atomkísérletek) üldözte a szcientológiát legjobban Európában?

::::::::::: És Ausztriában, ahol szintén üldözik a szcientológiát, nem a Haider féle szélsőjobb került hatalomra?

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-10 18:41:12   (371)
...

Prester Johntól:
"Egyebkent az USA megtur es elismer pl. olyan szektakat is, mint a Heaven's Gate, melynek tomeges ongyilkossagi akciojarol az egesz vilagban hallani lehetett !"
Sajnos a legtöbb ilyen szekta mögött pszichiátriai kapcsolatok vannak.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-11 20:43:02   (385)
>>> Előzmény:

Hoover: Pl egy kiados eves utan nem azert almosodsz el, mert "lemegy a ver a hasadba", hanem azert, mert olyan hormonok termelodnek a gyomrodban, melyeknek az agyban is vannak receptorai es a verkeringesbe kerulve ott altato hatast fejtenek ki.

OmegaPoint: A hormon a fejbe elméletet meg senki nem tudja ellenőrizni. Talán így van, talán nem.

Hoover: Gondoltam hogy ez lesz a vege: a tudomanyok megkerdojelezese.

Hoover, az egyik, hogy én nem kérdőjeleztem meg a tudományokat. Annyit mondtam, hogy a fenti elméletet egy átlagember nem tudja ellenőrizni. Olvasd el mégegyszer, akkor talán látni fogod. Már elnézést.

A másik: ha valamit megkérdőjeleztem a fenti kijelentésemmel, az egyedül a pszichiátria, amit viszont én nem tudománynak tartok, hanem áltudománynak.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-12 22:19:56   (394)
...

De nem is erről van szó. Hanem arról, hogy kitől származik egy elmélet.

Én személy szerint nem bízom a pszichiáterekben, így az elméleteikben sem.

...

 

A szcientológusok, mint az aranyat, rangot és vagyont megvető szekta...

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-14 22:15:27   (423)
...

Nem szokásom Nostradamust idézni, de van egy idevágó jóslata.

...

Íme a jóslat:

"Filozófusok új szektája,
halált, aranyat, rangot és vagyont megvetve,
nem hagyja határok közé szorítani magát a német hegyektől,
támogató tömegek fogják követni őket."

III/67

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-24 19:33:32   (478)
...

PJ: "Az egyhaz hogyan kivanja megoldani az elmebetegsegeket, a kemiai es fizikai eredetu szelemi torzulasokat ?"
A szcientológia nem foglalkozik az elmebetegségek gyógyításával, mert ez nem a területe. De Ronnak van egy írása, melyben azt tanácsolja, hogy az elmebetegeknek nyugodt, békés környezetet biztosítsanak.

Mint már említettem, volt egy ilyen intézet vagy osztály Magyarországon, a betegek jól érezték magukat, de furcsamód felszámolták. A TV számolt be erről, de nem gondoltam, hogy egyszer ennek jelentősége lesz, hogy pontosan utalhassak rá. Több részlet sajnos nem maradt meg bennem.

...

Hoover: "-Mi a velemenyed a CCHR Mi a pszichiatria? oldalarol: Wundt-ot nevezi a pszichiatria atyjanak, pedig o a pszichologia atyja + ahogy ezt szepen eloadja"
A CCHR megbízható forrás. Mint említettem korábban Jungról azt olvastam egy helyen, hogy pszichológus. Ez még nem hitelteleníti az egész enciklopédiát. Aztán, ha a CCHR Wundtot a pszichiátria atyjának nevezi, akkor te miért arról beszélsz, hogy ő a pszichológia atyja? Nem azt mondta a CCHR, hogy Wundt pszichiáter volt, hanem hogy a pszichiátria ATYJA. Arról lehet szó (gondolom azt lehet ezen érteni), hogy Wundt nézetei alapozták meg a pszichiátriát. Őszintén szólva ezt a pontot részedről szőrszálhasogatásnak tartom.

Hoover: Pinel:
A CCHR idézet Pineltől elég egyértelmű.

...

Hoover, a nácikat pont a pszichiáterek "gyártották". A fajelmélet, stb... erről már szó volt. Hogyan hozhatod össze a kettőt? Sajnos ez a helyzet. A pszichiátria egy ilyen szakma.

...

Sajnos ez az igazság. Szembe kell nézni vele ahhoz, hogy a kialakult helyzetet orvosolni lehessen.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-25 20:45:55   (499)
...

A 2500 évhez meg a Maitreyahoz hozzátennék valamit, lehet, hogy nem kapcsolódik szorosan. A Bibliáról lenne szó, amit szerintem csúnyán átírtak és sok részt töröltek. Ha ez történt a Buddhizmussal is, akkor jól el fogunk vitatkozni még egy ideig.

...

A pszichiátria viszont egy foglalkozás, amely nem hajt hasznot. Kárt annál öbbet okoz.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-26 18:50:18   (507)
...

A CCHR pedig csak egy foglalkozási ágat akar megszüntetni.

...

Ha olvastál volna Szcientológia könyveket, akkor láthattad volna, hogy kétfajta őrült van:
1. Aki nyugodt környezet, megfelelő szakorvosi (nem pszichiáter!) ellátás után kezd rendbejönni, és megfelelően kezelve nem esik vissza.
2. Aki továbbra is őrült marad, miközben mi betartjuk az 1. pontot.
Vagyis az őrült kap egy magánszobát, ott kezeljük, és ha nem javul, élete végéig ott marad.
Ha javul, a javulást tesztekkel ellenőrizzük, és fokozatosan visszamehet az emberek közé.

A pszichiáterek mindenkit benyugtatóznak, sokkolnak, aztán mindenki mehet a dógára. Ez látványosan kudarcot vallott. Bizony, vannak olyan őrültek, akik nem fognak meggyógyulni. Ezzel szembe kell nézni, úgyhogy a kezelés első lépése a külön szoba!

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-28 14:58:38   (520)
Hoover közleménye:
2000-03-27 14:04:46 (275) Kedves OmegaPoint!
Örülök, hogy a kezdeti fellángolások után kezd ismét higgadtabb mederbe terelődni a vitatkozás - remélem mindannyian képesek leszünk megőrizni ezt a kívánatos stílust (ne akarjunk a parlamentre hasolnítani).
Valamint jól gondolja P.John: nem vagyok pszichológus, pszichiáter hallgató, ahogy hittudományi főiskolára sem járok (és SOHA nem is hallgattam egyiket sem - kivéve egy pszichológia órát, amire kiváncsiságból beültem :-).

MIVEL NEM MONDOTT IGAZAT ÉS ÁTVERT MINDENKIT A FÓRUMON, HOOVER SAJNOS KIESETT A FÓRUMBÓL, MINT HITELES VITAPARTNER.

Elég gyanús már az is, hogy bár csak egy pszichológia órán ült saját állítása szerint, ÓRIÁSI TÁJÉKOZOTTSÁGRÓL TESZ TANÚBIZONYSÁGOT. Ez visszanézhető.

Ha nem pszichológus, sem pszichiáter hallgató, akkor csak pszichiáter lehet, amit ugyan nem tagadott, de szólásával élve ez egy jó erős "csúsztatás".

Hoover ezt írja:
2000-04-26 19:51:24 (514)
Ez szerintem jogi problema. Most akkor kenyszergyogykezeljuk, vagy mi csinaljunk. Az is kerdeses, hogy szedte-e a gyogyszereket miutan kiengedtek (vagy azonnal leallt, mert egy sci-s ismerose "meggyozte"): skizofrenia eseten meg legalabb 1-2 evig szoktak szedetni a visszaeses elkerulese erdekeben.

Ismét milyen tájékozott, és figyelitek a megfogalmazást?

"MOST AKKOR KÉNYSZERGYÓGYKEZELJÜK, VAGY MIT CSINÁLJUNK?"

Magyarázkodhat, ahogy akar, de a napnál is világosabb, hogy

H O O V E R E G Y P S Z I C H I Á T E R !

Így nem csodálkozom, miért nem akart semmit megérteni. És azon sem, hogy mindenbe belekötött.

Nem tartom becsületesnek, hogy ezt eltitkolta. Hoover ezzel kiesett a beszélgetőpartnereim közül.

Ezekután nem kell azon sem csodálkozni, hogy a "higgadtabb meder" nála azóta is durva sértegetésekkel van megtűzdelva, mint pl: 522 legutolsó hozzászólása:

"CCHR eseten arra, hogy megprobal durvan befolyasolni elegge konnyel leleplezheto sunyisagokkal"

LELEPLEZHETŐ SUNYISÁGOK: H O O V E R E G Y P S Z I C H I Á T E R !

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-28 15:04:17   (521)
Hoover közleménye (részlet):
2000-03-27 14:04:46 (275) Kedves OmegaPoint!
nem vagyok pszichológus, pszichiáter hallgató, ahogy hittudományi főiskolára sem járok (és SOHA nem is hallgattam egyiket sem - kivéve egy pszichológia órát, amire kiváncsiságból beültem :-).

Hoover későbbi kérdése:
2000-04-26 19:51:24 (514)
Ez szerintem jogi problema. Most akkor kenyszergyogykezeljuk, vagy mi csinaljunk

H O O V E R E G Y P S Z I C H I Á T E R !

Óvakodj attól, aki így át akar verni!

 

bubis válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-28 15:48:10   (523)
Kedves OmegaPoint!

Itt ult mellettem a Hoover (akit mar eleg regen ismerek), es hangosan felnevetett. Kerdeztem, hogy mit nevet, es megmuatta, hogy te "kideritetted" rola, hogy o egy pszichiater. :)

Hat, meg tudom erteni, hogy nevetett, en is jokat szoktam azon nevetni, amikor valaki a drot masik oldalarol marhasogokat kepzel rolam, es nem hajlando felfogni, hogy a valosag az valami egeszen mas, mint amit o a fejeben elkepzel. Persze ez egyszerre mulatsagos, es siralmas.

Szoval kedves OmegaPoint, HOOVER NEM PSZICHIATER!!! Lehet, hogy neked a tamadott oldalrol megnyugtato, hogy elkepzeled Hoovert, mint a legmumusabb mumust, de Hoover akkor sem pszichiater!

Ha lehet egy jo tanacsom, ne menekulj hazugsagokba! Pillanatnyilag lehet, hogy megnyugszol, de hosszutavon ez nem jon be! Ha vannak erveid, akkor elo veluk, ha meg nincsenek es a szived melyen tudod, hogy nincs igazad, akkor valtoztass!

Udv.
Andras

 

Hoover válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-28 15:48:10   (524)
Kedves kedves OmegaPoint!

(Udv a mellettem ulo Bubisnak!)

Roppant hizelgo ramnezve, hogy velemenyed szerint:

>>Elég gyanús már az is, hogy bár csak egy pszichológia órán ült saját állítása szerint, ÓRIÁSI TÁJÉKOZOTTSÁGRÓL TESZ TANÚBIZONYSÁGOT. Ez visszanézhető. <<

A baj az, hogy ezt a tajekozottsagot (ami nekem van) Te is konnyen elsajatidhatnad, ha akarnad (lasd az altalam korabban ajanlott konyveket). De "sajnos" tevedsz: nem vagyok pszichiater, es elegge "megmosolyogtatott" hogy milyen nagy konnyedseggel "rajottel", es milyen magabiztosan felteteleztel rolam dolgokat. Ennyi erovel a Buddhista Egyetem hallgatoja is lehetnek egyben (mondjuk ez ismet azt bizonyitana, hogy a pszichiaterek nem ateista, vallas uldozo, "szelsosegesen materialista" emberek).

Egyebkent mar megint nem a lenyeggel foglalkozol, ami sajnos elegge jellemzo rad: mindig a stilusunkat probalod rossz szinben feltuntetni, es nem vagy erdemi vita partner. Vagy ez volt az utolso erved (mondjuk a Pinel vagy a Wundt temaban)?

Udv: Hoover

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-04-28 18:07:44   (530)
Kedves Revenimus: úgy látom, kifáradtál a "küzdelemben", amikor azt írod:

Mind1, ha ez téged megnyugtat én elismerem, hogy az egyház biztosan alkalmaz csúsztatásokat és tudatos torzításokat a pszi elleni "küzdelemben".

Nem használ csúsztatásokat, ezért is mer bíróságokra menni. Éppen azért veszélyes a pszichiátriára nézve a dolog, mert kénytelen az igazsággal szembesülni.

Nem is kell csúsztatni a pszichiátriával kapcsolatban, mert nincs mit.

Az inkvizícióval kapcsolatban sem lehet sokat csúsztatni. A kínvallatás az kínvallatás... Az, hogy nehezen értjük meg, miért ilyen kegyetlen némely ember, egy más téma.

Ja, itt ül mellettem Qzuvron, aki elkísért ide a földre. Ő tanúsíthatja, hogy alien (ufonauta) vagyok a Pekz bolygóról. Most mennünk kell. :-)

Remélem, tudjátok, ez a kis tréfa melyik hozzászólást idézi... :-)

Ja, sajnos lehet, hogy egy darabig nem fogok ráérni, mert a pszichiáterek itt állnak sorba elektrosokkért, meg prefontális lobotómiáért. Az egyiknek már alig van agya, de azt mondja, repetázna. Itt egy másik tompa meg Xanaxot akar meg Methadont. Tudják, mi a jó. Pénzt meg nem fogadok el, amíg a biztosító fizet helyettük...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-05-22 17:24:37   (606)
...

Az általad oly elgondolkodtatónak talált Veér könyv korszerűtlennek nevezi a Dianetikát, mert "agyműtétekről, és elektrosokkról" beszél. Veér éppen azt felejti el megemlíteni, hogy a könyv 1950-ben íródott, éppen abban az időszakban, mikor az agyműtétek meg az elektrosokkok a legbrutálisabb formában valósultak meg.

...

 

Némi védekezés...

Hoover válasz erre | adatok | e-mail     2000-05-27 13:07:19   (637)
Kedves OmegaPoint!

Egyre jobban nyugtalanitott, hogy mindig azzal vadolsz, hogy csusztatassal vadollak. A legutobbi hozzaszolasod volt az utolso csepp a poharban:

>>Amúgy, meg haggyál lógva a kérdéseiddel. Nem igazán van ínyemre, hogy mikor megválaszolom őket, egyszerűen elintézed azzal a paraszt dumával, hogy az egész csak "csúsztatás". <<

Kemeny kutato munkaval atneztem az osszes eddigi oldalt, es mindenhol rakerestem a "sztat" szora: igy sem az ekezetes, sem az ekezet nelkuli csusztatni igek es csusztatas fonevek nem kerultek el a figyelmemet. A kutatas eredmenye a kovetkezo: egyetlen egyszer sem (!!) vadoltalak csusztatassal - ellenben a CCHR-t a Pinel-gate kapcsan ketszer, a Wund ugy kapcsan egyszer, altalaban egyszer. A legelso "csusztatas" szo pedig a CCHR-t idezve jelenik meg a forumon (legalabbis reszemrol): Veert vadoljak. Te viszont engem mar vadoltal csusztatassal...

A konkret statisztika:

Hoover hozzaszolasaiban a cs?sztat*, szavak OmegaPoint es a CCHR kapcsan:

 • 147, 635 (CCHR Veer-elleni kialtvanya hasznalja a szot; 635-ben 147-et idezem)
 • 191 (CCHR-t vadolom Pinel kapcsan: "Es a CCHR Veer elleni kialtvanyarol mar irtam - a kialtany benne van a Veer konyvben, a hivatkozast meg ellenorizzetek le, es rajottok, hogy a csusztatassal vadlok csusztatnak tudatosan. ")
 • 343 (CCHR-t vadolom: "aztan itt a CCHR: lepten-nyomon megjelolik ezt a szervezetet OmegaPointek informacio forraskent, en viszont arra probalok ramutatni, hogy nem szabad vakon megbizni olyasvalakiben (valamiben), aki ilyen csunyan ferdit, csusztat, osszemos ")
 • 372 (CCHR-t vadolom Pinel kapcsan)
 • 382 (CCHR-t vadolom Wundt kapcsan: "Szoval egyszeruen (illetve egesz ugyesen) hazudik a CCHR - akkor viszont mashol is hazudhat (es ez nem olyan, mint a gonosz orszag - jo orszag: itt most egy szervezet konkret temabeli szavahihetosegerol van szo, a tet nagy). Tehat meg kell vedenetek ezt az allaspontot - vegre egy jo kis kutato munka a szamotokra is. Szoval en azt allitom: a CCHR hazudik, csusztat, osszemos- vedjetek meg erdemben, ha tudjatok...")
 • 425 (423-ra irom: "El tudom kepzelni, hogy te tenyleg igy eled meg nemely megnyilvanulasomat - viszont en nem szantszandekkal, es nem is felelotlen kijelenteseket teve "csusztatok" ha valoban azt teszem. Bar, ami azt illeti, te csak egy peldat hoztal fel (ami ertheto, hiszen csak illusztralni akartal) - igy most csak erre az egyre tudok reagalni:")

OmegaPoint hozzaszolasaiban a cs?sztat* szavak Hoover es altalaban a kritikusok kapcsan:

 • 383 (>>Nem kell, hogy elhidd. Elég, ha annyit mondassz, hogy csúsztatok... :-) <<)
 • 423 (>>Újra meg újra visszatérő motívum a fórum lapjain a szcientológus hozzászólókat "csúsztatással" vádolni részükről. Ügyeskedő vádaskodások ezek. <<)
 • 471 (tolem es PJ-tol tudja, hogy csusztat es hazug)
 • 520 (csusztatassal vadol - hogy pszichiater vagyok)
 • 634 (vadol, hogy igy intezem el a valaszait - az utolso csepp)

Hozzateszem: Prester J. a korai lapokon valoban megvadolt teged csusztatasokkal (nem olvastam el, hogy mikre vonatkozoan) - elkepzelheto, hogy osszekevertel vele. Mindenesetre mar o is leszokott rola, tehat jo lenne ha nem vadolnal sem engem sem ot azzal, hogy azzal vadolunk, hogy csusztatsz.

Elore is koszi: Hoover

 

arany_kor válasz erre | adatok | e-mail     2000-06-20 01:52:54   (687)
...

3, A CCHR szerint miert nem volt Pinnel halado gondolkodasu, stb? (Jo pszcihiater volt az igaz ,de akkor meg nem volt $ci)
Ezt a CCHR-től kell megkérdezned!

...

 

Itt az „elnyomó személy” © kifejezésre érdemes felfigyelni (Lisa McPherson halála):

arany_kor válasz erre | adatok | e-mail     2000-06-22 23:21:18   (709)
...

Az öngyilkosság is egy vélemény! A Lisa McPherson ügyben mi lett az igazságszolgáltatás VALÓDI állásfoglalása? Tudod-e mi az igazság ebben az ügyben? Egyébként ez a téma és a Fishman ügy már lerágott csontnak számít, de az elnyomó személyek még mindig találnak húst rajta.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-06-23 18:23:19   (722)
...

Különben mintha a pszichiátriában is nagy változások lennének mostanában. Pl.: ma már állítólag nem használnak LSD-t, forgószéket, elektrosokkot, hálóságyat, és nem alkalmaznak lobotómiát... Bár az összehasonlítás annyira értelmetlen, hogy megemlíteni is őrültség ... :-) de a Szcientológiában ilyesmi - hát nem is folytatom.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-07-08 15:28:37   (794)
...

Most itt kitérnék a pszi-re.
A pszi nem tudta elérni, hogy az emberek megbecsüljék egymást.
És ha valaki szellemileg megbetegszik, legtöbbször fizikai erőszakhoz folyamodnak, meg elektrosokkhoz, meg erős kábítószerekhez.
Amikor a Szcientológia a pszi-t bírálja, akkor ezeket a módszereket bírálja. Az rendben van, hogy a bomlott agyú embereket zárt helyen kell tartani, de nem kell kínozni is őket.
Ha van pszichiáter ismerősöd, akkor biztosan meséltek neked arról, hogy ők mit csinálnak például.

...

És aljas indokból elkövetett rémhírterjesztésként a következőket billentyűzöm mostan be:
Mit szólsz a kábítószerek terjedéséhez?
A Szcientológia bebizonyította, és mindennap bizonyítja, hogy meg tudja ezt a dolgot fékezni.

...

És ha az emberek általában nem értenek meg téged, akkor egyszerűen te használod rosszul a szavakat.
És ha az emberek nem értik meg egymást, akkor nem is fogják megbecsülni egymást.
A pszi pedig gátolja ezen szent ismeret terjedését.
A pszi tehát rossz oktatást és kevés szónak a jelentését ismerő embereket akar.
Ahol kevés szó jelentését ismerik, az én barbár birodalomnak nevezem. ( Lásd: Conan, a barbár stb.)

Tehát finoman fogalmazva a pszi egy kudarc.

...

 

badi válasz erre | adatok | e-mail     2000-08-14 20:24:30   (860)
...

A pszichológia területén dolgozók nagy része rendes ember. Már számtalanszor látták, hogy a gyógyszerezés nem javít a betegeken. Többségük elvesztette a reményt, hogy valaha bárkit is meg fog tudni gyógyítani. A céljuk már csak annyi, hogy a betegek állapota legalább ne romoljon, hanem megmaradjon egy stabil szinten. Ez pontosan azt jelenti, hogy a javulásban nem bíznak.

...

 

OmegaPoint válasz erre | adatok | e-mail     2000-09-12 21:58:29   (904)
Én erről annyit tudok, hogy az eugenetikát, azaz fajnemesítést a pszichiáterek kezdték el. Ernst Rudin (ha jól írom) náci ideológus pszichiáter, alkotta meg a német fajhigiénés. Az alapokat amerikai pszichiáterek már korábban lefektették. Dióhéjban ennyi. A részleteknek nézz utána.

 

Sajtófőnök válasz erre | adatok | e-mail     2000-10-06 01:35:00   (1064)
...

Érdekesség, hogy a Pszichiátria vezetője Veér András áll a sajtótámadások 99%-a mögött. Ők támadnak minket és mi igenis megvédjük magunkat.

...

Én hiszem, hogy a Szcientológia azon van, hogy a társadalom állapotát javítsa, drogleszoktató módszereivel, bűnöző rehabilitáló módszereivel, életjobbító módszereivel… Egyszóval szerintem, aki ezeket a programokat támadja, a társadalom minden részét támadja. De ez az én szabadon kimondott véleményem. Ezt ki-ki megvizsgálhatja mi igaz belőle.

...


Érdemes elolvasni mit ír az ilyen beteges gondolkodásról Kurt Vonnegut No1Éj anyánk című regényében...


Vissza az előző oldalra