Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

A CCHR, mint kiemelten közhasznú társaság

Mottó: „A rendezetlen, ködös lelkület leggyakoribb és legjellemzőbb tünete: gyűlölködés valamely közösség iránt. Minden baj okai a zsidók, vagy: a katholikusok, vagy: a pénzemberek, stb.: a gyűlölt közösséget tönkre kell tenni és minden rendbejön.” (Weöres Sándor: A teljesség felé)

A szervezet egyértelműen a társadalom érdekeivel ellentétes tevékenységet folytat - ahogy ez honlapról remélhetőleg kiderül. Bízok benne, hogy a CCHR már nem sokáig mondhatja magáénak a megtisztelő tagságot és a vele járó kedvezményeket - s talán fordítva sül el a (Dr. Veér Andrásnak írt) jóslat:

[...] a CCHR az elmúlt 25 évben még egyszer sem „dumált” és esett túlzásokba. Hiteles dokumentumokat mutatott föl és kizárólag ezért maradhatott életben ennyi ideig és kizárólag ezért fogja messze túlélni a pszichiátriát és a pszichológiát.

Törvényességi eljárás egy szcientológiai alapítvány ellen (Magyar Narancs) - a CCHR ellen törvényességi eljárás indult.

A CCHR hatása a magyar közvéleményre

Index >> Szcientológia - vallás? biznissz? maf... - szüret - hozzászólások az Index fórumról. Egyszerre nevetséges és félelmetes... A CCHR alakítja ki a - következetes - szcientológusok pszichiátriáról alkotott képét.

No1Sokkoló sokkolás (Magyar Hírlap) -„[K. Ferenc édesanyja] ugyanis nem akarja, hogy az elektrosokk hatására pusztuljanak a szövetek fia agyában. Ezt olvasta ugyanis egy külföldi tanulmányban, valamint azt, hogy néhány kezelésnek amnézia a következménye, végső soron pedig a növények szintjére lehet süllyeszteni az embert.”

Az alapítvány egyéni - nem éppen közhasznú szerepet erősítő - világszemléletét tükrözi a pszichiáterek mindenért való hibáztatása (lásd még: CCHR honlap).

További linkek:


Vissza az előző oldalra