Fel | Kezdőoldal | Kategóriák | Tartalom | Linkek | Irodalomjegyzék

SZTTKSzcientológiai Tudást Tanulmányozó Kör

CCHR honlap - Mi a CCHR?

Kezdjük a végén - az eleje csak felvezetés:

„A CCHR a tettek mezejére lép. Küldetése végetvetni a 19. századi pszichiátria barbarizmusának.”

Önvallomás. A CCHR a múlt árnyaival küzd, ráadásul egy olyan meghamisított múlttal, mely valójában sohasem létezett. Az oldal lényege: a CCHR eljött, hogy megváltsa a világot a pszichiátria antiintellektuális hatásaitól és barbarizmusától!

„A CCHR-t az Egyesült Nemzetek Szervezetének Emberjogi Bizottsága elismerte, mint aminek 'sok nagyszabású reformot' köszönhet [...]”

Az a furcsa, hogy ez tényleg igaz. Hogy hogyan kaphatott ilyen elismerést a szervezet, csak tippelni lehet. Mindenesetre rákerül minden CCHR-es szórólapra, bemutatkozó oldalra - hamis presztizst keltve. Hogy a presztizs miért megalapozatlan, az remélem kiderül a honlapról.

Az előbb idézett mondatot például már egy eleve különös másik követi:

„Valójában, a kábítószer probléma legfőbb okozója világszerte a pszichiátria. Orvosként évtizedekig használta befolyását, hogy minden korosztályra roppant veszélyes és hozzászokást okozó agy-módosító drogokat erőltessen.”

Ezek szerint a kábítószerkérdés a pszichiátira kivonásával megszüntethető (ebben a formában ez később el is hangzik) - de legalábbis drasztikus mértékben csökkenthető. A meg nem alkuvó kamasz útkeresőknek, a kiábrándult, csalódott embereknek, a dacból lázadó vagy éppen izgalmat, változást, „mást” kereső fiataloknak eszébe sem fog jutni többé a drogokhoz fordulás - vagy legalábbis sokkal kevesebbnek.

„Az oly sok iskolásgyermekünk gyakorlatilag korlátlan pszichiátriai drogozása révén nem csoda, hogy a gyilkosságot elkövetők legnagyobb csoportja a 15-19 évesek korosztálya.”

Megoldás az Egyesült Államok gyilkosságainak nagy részére - a CCHR ezekért is a pszichiátriát teszi felelőssé.

„A CCHR volt mindezidáig az egyetlen nagyobb akadálya a pszichiátria ellenőrizetlen, a társadalmat szétziláló gyakorlatának.”

És végül:

„A CCHR a tettek mezejére lép. Küldetése végetvetni a 19. századi pszichiátria barbarizmusának. Valamit lehet és kell is tenni eme erkölcsileg és intellektuálisan lesüllyedt gyakorlat ellen. A CCHR ezt teszi.”

Ezek szerint a CCHR a pszichiátriával szemben intellektuális, értelmes, és jót akar. Ez a megállapítás az alapítvány magyarországi szervezetének Dr. Veér Andrást érintő vádirata kapcsán lesz különösen érdekes, és visszás.


Vissza az előző oldalra